Ontspanningsmassage.

Een ontspanningsmassage is een massage waarbij lichaam en geest weer tot rust komen. Een regelmatige ontspanningsmassage kan een preventieve werking hebben op de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.
Een regelmatige massage geeft u meer vitaliteit en een betere gezondheid. Tevens is een ontspanningsmassage een stukje voor uzelf: een moment van rust en bewustwording. Het is heel belangrijk dat u bij de eerste behandeling aangeeft wat u prettig vindt. Hierdoor zult u met een tevreden gevoel weer naar buiten stappen.
Er kan een massage geheel op maat gemaakt worden, bv. een wat stevigere massage of iets meer met gevoel. Een deelmassage is ook mogelijk, denk aan alleen rug of benen. Wanneer U last heeft van vermoeide spieren na bv. sport of andere lichamelijke inspanning, kan een deelmassage van bv. rug, benen, nek en schouders heel verlichtend zijn. De spierspanning wordt verlicht en de doorbloeding wordt bevorderd.

Een deelmassage van rug,nek of schouders duurt niet lang (½ uur), is niet duur maar werkt erg goed! U wordt geheel toegedekt met een handdoek, op plaatsen waar niet gemasseerd wordt. De ruimte is prettig verwarmd en er is rustgevende achtergrondmuziek en er word met verwarmde olie gewerkt.

 

Hotstone massage
De hot stone massage is een volledige lichaamsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme basaltstenen. Het doel is om te zorgen voor een volledige ontspanning van het lichaam. Het geeft onder meer een diep ontspannend effect op het zenuwstelsel, dat dagelijks door vele stressoren uit balans wordt gebracht. Ook helpen de warmte en de massagetechnieken om stijve spieren los te maken. Daarom is de hot stone massage een ideale massagebehandeling bij spierpijn. De hot stone massage stimuleert eveneens de bloedsomloop en de werking van de organen. Daardoor worden afvalstoffen gemakkelijker uit het lichaam weggevoerd.
Een hot stone massage draagt bij aan het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. 


Bijzonder geschikt is deze massage echter voor mensen met:
spier en/of zenuwpijnen, (fybriomalgie)
gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose  ( mits niet ontstoken)
slechte doorbloeding/kouwelijk
rug en/of nekklachten

spijsverteringsproblemen
algemene moeheid

Er wordt gezegd dat basalt je in moeilijke tijden de kracht geeft om door te gaan.

Het kan behulpzaam zijn bij het oplossen van boosheid en begrip en hulp geven bij situaties waarvan je moet herstellen.

De hotstone massage word niet in de zomermaanden gegeven.

 

Kokosstempelmassage
Er wordt bij deze massage begonnen met een scrubstempel waarmee  al masserend wordt gewerkt, met een stralende huid als resultaat. Er is gekozen voor vijf ingrediënten in deze stempel: de combinatie herstelt de huid, voorkomt ouderdomsverschijnselen en versterkt het immuunsysteem. Het verwijdert dode huidcellen en geeft nieuwe energie.De kruidenmix voor de scrubstempel: Limoenblad, Mangostone, Limoenschil, Zeezout en Kokosvlokken.Door het scrubben worden dode huidcellen verwijderd.
Na de scrubmassage wordt de behandeling vervolgd met twee pure kokosstempels. Ook deze stempels worden verwarmd met stoom. De kokos geeft olie af zodat het een masserende stempelmassage is, die zeer aangenaam aanvoelt. De vrijkomende geur geeft je een exotisch vakantiegevoel…
De kokos stabiliseert het bindweefsel, verstevigt de huid en zorgt voor meer spankracht. Tevens functioneert het als inspiratiebron, om emotionele stress los te laten en zo het zelfbewustzijn en de levensenergie terug in harmonie te brengen.
 Door het verwarmen van de stempel met stoom komen de krachten en aroma’s van deze kruiden vrij.
 Met de kokosstempels wordt de huid zijdezacht, krijgt de huid meer spankracht, vervagen rimpels, krijgt de huid een mooie tint en kom je harmonie met jezelf.
De warmte van de stempels is een weldaad voor het lichaam en de geest.
Je kunt niet anders dan ontspannen. Een ware belevingsmassage en zeker een mooie voorbereiding op je vakantie.

 

Bamboe Massage
De bamboe massage komt oorspronkelijk uit China en zorgt voor een totale ontspanning. Door het gebruik van bijzondere technieken is de massage een unieke wellness beleving.

Wat is een bamboemassage?
Bij deze massage uit Azië staan de vijf elementen centraal: hout, vuur, aarde, water en metaal. De Chinezen hebben eeuwen geleden al verbanden ontdekt tussen deze elementen en massage met bamboe. Bij de massage draait het om totale ontspanning en beleving. De bamboe stokken vormen een verlengstuk van de handen en daardoor kan er een bepaalde druk worden uitgeoefend. Door deze technieken heeft de massage een dieper effect en kunnen spierstijfheden en knopen worden verminderd.